OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD PIBO TONGEREN - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94 S  6-3 (3-0)

DATUM 14-03-2012

DOELPUNTEN 1’ 1-0 VANVOLCKSOM Sven, 11’ 2-0 VANVOLCKSOM Sven, 19’ 3-0 VANVOLCKSOM Sven, 33’ 4-0 VANVOLCKSOM Sven, 36’ 4-1 LONGO Dylan, 40’ 4-2 KARADOGAN Celal, 41’ 5-2 DERWAE Yannick,44’ 5-3 KARADOGAN Celal, 50’ 6-3 SAX Carlo

VERSLAG Onze beloften maakten de trip naar tweedeklasser Pibo Tongeren voor hun beloning in de knappe Beker campagne. De aftrap werd gegeven door Jelle Vossen, David Hubert en Jeroen Simaeys van KRC Genk. En de youngsters waren onder de indruk, want al in de eerste minuut wordt Longo in de rug gepakt door Vanvolcksom die makkelijk de 1-0 scoort. Na elf minuten lijdt Talmssou balverlies en straft Vanvolcksom onverbiddellijk af, 2-0. Twee minuten later kan Vanvolcksom verschroeiend uithalen in de volley, maar treft de paal. Celtic reageert met een solo actie van Battista Alessio die ook de paal treft. Celtic neemt nu de bovenhand en op een snelle aanval mist Battista Alessio onbegrijpelijk voor open doel. Celtic voert nu lichte druk, maar wordt op een snelle counter helemaal uitgetikt en Vanvolcksom scoort de 3-0 ruststand.

Na de rust gaat Celtic hoger drukken en in de eerste minuut kan Karadogan recupereren, maar schiet voor langs. Celtic prest nu en in de derde minuut schiet Longo over na een knappe actie. In de zevende minuut opnieuw een knappe actie van Longo en Sax kan met de hiel de meubelen redden. Doch een minuutje later betaalt Celtic cash, wanneer Vanvolcksom op een lange bal een knappe actie uit zijn schoenen schudt en de 4-0 binnen schiet. Na elf minuten in de herneming speelt Celtic eindelijk een 3-tegen-1 aanval goed uit en geeft Vanderheyden een knappe voorzet op Longo die er 4-1 van maakt. Celtic gaat gokken met vliegende doelman nu en Kaddouri treft de paal. In de veertigste minuut kan Karadogan centraal oprukken en de 4-2 binnenschieten. Celtic drukt Pibo nu weg, maar verkijkt zich in zijn enthousiasme. Lange bal van Heilmann op Derwae die die over Karadogan heen in doel kopt, 5-2. Jammer, want Celtic blijft drukken en kan een aanval uitspelen via Battista Alessio op Karadogan en 5-3, 44e minuut. Celtic speelt nu kans na kans bij elkaar, maar moet oppassen voor balverlies. En scoren lukt niet meer tot Sax vanop eigen helft op het eindsignaal de 6-3 eindscore op het bord kan zetten.

Een heel verdienstelijke partij van onze beloften die, mits wat meer geloof in eigen kunnen, hier vanavond hadden kunnen winnen. Ze verlaten de Beker van Limburg absoluut met opgeheven hoofd en kunnen zich nu focussen op het duel vrijdag aanstaande tegen de derde gerangschikte Mechelen.